Prova på, titta på, köp med hem!

garner

Här hittar du aktörerna som är med under dagen!

Prova på, titta på, köp med hem!

De kunniga, underbara kvinnorna i föreningen Bohuslin kommer och visar hur man bereder lin - om du vill så får du prova själv! 

Isabelle Falsen står att finna vid vår upprättstående vävstol. Isabelle är duktig på historiskt hantverk, såväl vävning som nålbindning. Vikingatid är hennes grej - fråga henne gärna, och passa på att väva några varv på vävstolen.

Stampade tyger - hur gör man det? Carola Lektén kommer tillsammans med sin förening Ullstamparna och visar upp hur man stampar tyger med fötterna. 

"Vi är en grupp med både nya och erfarna vävare som vill bevara och utveckla stampningen och vi vill locka både unga och äldre att stampa. I Lödöse visar vi hur man kan stampa ulltyg med fötterna."

 

Att nålbinda efter fynd. Från vikningatiden har vi endast ett fåtal nålbunda fynd bevarade. Dem (och ett antal medeltida fynd) har Iduna Sundarp försökt återskapa - hur gör man det? Vad är processen, vilket är källunderlaget som finns och vad har hon stött på för problem längs vägen och vad för slutsatser går att dra? Kom och prata nålbining med Iduna!

Köp med hem

Vikingatida klädedräkt -Susanna Broomé säljer både startkit, instruktionshäften och annat material till vikingatida klädedräkter, nålbindning, brickbandsvävning med mera.
vikingageclothing.se

Vistas angora -  säljer garn och ull från angorakaniner, och även stick-kit.

Vinterverkstan - säljer det mesta du kan tänkas behöva till allehanda trådkonster. 
www.vinterverkstan.se

Jutagårds mohair - vi har mohairprodukter från våra angoragetter. Garn, stickat och vävda saker. Jutagårds mohair finns att finna även på Facebook.

Mormors julstuga - Birte Berg säljer inte bara tomtar, utan även vättar och andra väsen.  Birte säljer även väskor i vadmal, och kanske ett och annat vävt band.
https://mormors-julstuga.eu/ 

 

Senast uppdaterad: 2019-04-08 10:50