Nålbindning på Lödöse

Nålbindning

Lördag 13 oktober kl 11-13 och kl 14-16

Välkommen att nålbinda tillsammans i historisk miljö på Lödöse museum! 
Är du nybörjare så kan du anmäla dig till vår introduktionskurs, och om du redan kan nålbinda så har vi nålbindningscafé dit alla är välkomna.

Kl 11-13 Introduktionskurs för nybörjare
Vi går igenom grunderna i nålbindning och du lär dig lägga upp maskor, samt ökningar och minskningar. Hinner vi så går vi igenom några olika stygn.
Föranmälan krävs, begränsat antal platser. Kostnad: 100kr.

Anmälan görs till liselotte.ohrling@vgregion.se

Kl 14-16 Nålbindningscafé
Alla är välkomna att nålbinda, umgås och inspireras av varandra! Observera att det inte sker någon undervisning under cafét från museets personal för nybörjare, dock hjälps vi såklart åt att tipsa om nya stygn eller hur man kan komma vidare i sitt arbete.

Kort om nålbindning

Nålbindning har förekommit över hela världen och var väl utbrett i hela Skandinavien under såväl vikingatid som medeltid. I samband med att stickning och virkning gjorde sin entré så konkurrerades nålbindningen ut på många platser. Idag verkar nålbindningen dock ha fått ett uppsving, dels tack vare historiskt intresserade som gett nytt liv åt tekniken, men även allmänt hantverksintresserade som upptäckt fördelarna med nålbundna plagg – och kanske framför allt glädjen i att skapa dem!

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603