Musikvandring Lödöse-Mauritzberg

Duo Gelland

Lördag 12 maj kl. 11.30

En dag i musikens tecken

Denna dag inleds med konsertpå Lödöse museum med Duo Gelland och Joar Skorpen violiner.  Violinisterna Cecilia och Martin Gelland förstår som få att fängsla publik i alla åldrar. Både på den nationella och den internationella scenen rör de sig mellan vitt skilda miljöer. Till deras fanclub hör dagisbarn, skolelever, studenter likväl som musikerkollegor, några av världens främsta tonsättare, skribenter på prestigefulla internationella musiktidskrifter.
Klicka här för att läsa mer om Duo Gelland

Sedan vandrar vi längs pilgrimsleden Lödöse-Getås

Konsert på Mauritzberg

På vackra Mauritzberg blir det konsert med Martin Bagge sång och gitarr, Toivo Viskari nyckelharpa och Jonas Franke-Blom cello. Mauritzberg är beläget i natursköna Hålanda ett stenkast ifrån Hålanda Hembygdsgård. Huset byggdes av Jöns Mauritzson i slutet av 1800-talet som ett riktigt skrytbygge. Det blev en viktig knutpunkt i bygden, och har varit alltifrån telegrafstation till pensionat och lanthandel.

Familjen Dahlbäck flyttade in för 20 år sedan och drömde om att återskapa känslan av ett levande och öppet Mauritzberg. Huset har varsamt renoverats genom åren. När familjen fick överta en fin gammal Steinway-flygel föddes idén om musikaliska salonger där musiker och publik möts i en konsert och därefter bjuds på något att äta och samtala över. Kultur på Mauritzberg är en ideell förening som grundades 2009 och har sedan dess anordnat ett stort antal konserter med stöd av bland andra Leader Göta Älv.
Klicka här för vägbeskrivning till Mauritzberg

Klicka här för att lösa om musikworkshop 13 maj på Lödöse museum

Mer information om tider och biljetter inom kort.

Senast uppdaterad: 2018-01-17 13:05